Forumul Artistilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Master Chef Romania

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Da Vinci
Admin
Da Vinci


Mesaje : 180
Stelute : 273
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/04/2012
Varsta : 28
Localizare : Romania-Tulcea

Master Chef Romania Empty
MesajSubiect: Master Chef Romania   Master Chef Romania EmptySam Apr 21, 2012 7:52 am

Din cei aproape 2000 de concurenti care s-au prezentat la preselectiile organizate in Bucuresti, numai 150 au trecut in etapa urmatoare a show-ului: intalnirea cu juriul in platoul “MasterChef”. Visuri marete, suspans, pasiune fara limite si spectacol, acestea sunt cateva dintre ingredientele care ii vor face pe telespectatorii Pro Tv sa prinda si ei, alaturi de juriu si concurenti, gustul competitiei!
In prima editie a show-ului cei trei jurati, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu, se vor intalni cu o parte dintre cei 150 de pretendenti la titlul de “MasterChef”. Acestia vor avea la dispozitie toate conditiile pentru a gati un preparat pe care ei mizeaza in competitie si cinci minute pentru a-l aranja in farfurie, pentru a-l finaliza in fata juriului.Miza este mare – sortul MasterChef si intrarea in urmatoarea faza a competitiei, iar selectia una foarte dura, astfel ca emotiile vor atinge cote maxime si ii vor purta pe participantii din aceasta etapa printr-o aventura a ingredientelor, a aromelor, a comentariilor usturatoare sau a aprecierilor neasteptate. Dupa ce juratii vor degusta din preparatul prezentat de fiecare pretendent, va urma verdictul, completat de comentarii care vor tine ca pe jar pe fiecare in parte, pentru ca juriul este pretentios si cauta excelenta in bucatarie.

De la studenti la angajati in domeniul vanzarilor sau publicitate, la casnice, profesori, farmacisti sau artisti, cei care au ajuns la intalnirea cu juriul au dat tot ce au avut mai bun pentru a le arata ca merita sa intre in acest concurs, care aduce castigatorului premiul cel mare de nu mai putin de 50.000 de euro.
“Unele preparate au fost surprinzator de bune, altele o dezamagire totala”, marturiseste Florin Dumitrescu despre etapa selectiilor. “M-am bucurat, insa, sa vad destul de multi oameni care gatesc foarte bine! Nu m-am asteptat sa vad atatea persoane care gatesc mai bine decat o fac unii bucatari profesionisti.”

La randul lui, Catalin Scarlatescu e de parere ca “unii concurenti au luat concursul un pic in gluma si pentru ca au vrut sa impresioneze au venit cu preparate pe care le-au gatit in premiera la preselectie. Cei care au inteles ca un concurs se castiga la final mai sunt si acum in concurs.” Iar Sorin Bontea recunoaste ca, in ciuda faptului ca este pretentios, “participantii m-au surprins placut, mai ales pentru curajul si increderea de care au dat dovada.”

Juriu:

Catalin gateste din 1989, iar pasiunea pentru bucatarie a mostenit-o, cei din familia sa lucrand fie in turism, fie ca bucatari, ospatari sau sefi de unitate.



A facut toate cursurile si scolile de bucatari posibile din tara, iar imediat dupa Revolutie a plecat in Germania. Spune ca nu s-a apucat de gatit, ci el si bucataria s-au intalnit.

”Totul a inceput foarte natural si normal, de la spalatul oalelor, al podelelor, am carat saci cu ceapa, am pus muraturi toamna (tone) si am curatat cartofi, foarte multi cartofi! Am avut sansa sa intalnesc si sa muncesc alaturi un mare bucatar in Koln, numele lui Fillipo Nissi rezista de 40 de ani in domeniu la cel mai inalt nivel. Cati nu ar visa sa ajunga la performanta asta?! De la el am primit primul si cel mai valoros sfat: ”daca vrei sa ajungi bucatar, sa fii intresat in primul rand de munca, pentru ca partea materiala vine de la sine cand faci un lucru bun”, povesteste Catalin. A facut cursuri cu Carl Haihausen, in 2001, apoi s-a intors in tara. Printre vedetele pe care le-a impresionat se numara si Puff Daddy, iar Catalin spune ca impreuna cu echipa lui are curaj sa faca orice eveniment.


Sorin a fost inspirat de mama sa, care a fost bucatareasa la o gradinita. Si el si-a inceput cariera devreme, undeva prin toamna lui ’86, cand avea doar 16 ani, si a pornit de jos, trecand prin toate etapele care formeaza un Chef desavarsit.



A inceput prin a curata tone de cartofi, apoi a intrat intr-un restaurant chinezesc, unde a lucrat cinci ani. Dupa aceasta perioada a plecat pe un vas de croaziera, unde a gatit pentru echipaj.

A inceput ca asistent bucatar si la fiecare nou contract era avansat pana a ajuns bucatar prim. A trecut prin toate sectiile, a gatit pentru toate natiile, pentru toate gusturile.

Din fiecare experienta a invatat cate ceva si chiar si acum cel mai fericit este cand oamenii se ridica multumiti de la masa: ”Ce poate fi mai placut pentru un Chef decat momentul cand oaspetii iti multumesc pentru bucuria de a petrece o seara savurand preparatele facute de mana ta?”Ca si ceilalti doi jurati de la ”MasterChef”, si Sorin a lucrat la cele mai bune restaurante de lux din Capitala, anul trecut restaurantul sau fiind declarat cel mai bun restaurant cu specific strain din Bucuresti. A reusit sa-i impresioneze cu preparatele sale pe Nicolas Cage, pe fetele Madonnei sau pe Roger Moore.


Florin Dumitrescu

La cei 24 de ani, se poate lauda deja cu o cariera de 10 ani in bucatarie, fiind considerat copilul minune al bucatariei.



Florin gateste de la 14 ani. “Ma uitam la o emisiune de cooking pe un post italienesc. Mi-a captat atentia prestanta bucatarului care, in doar 30 de minute, a gatit un preparat spectaculos. Nu imi mai amintesc exact ce a gatit, doar designul farfuriei il am si acum in minte, a fost de-a dreptul impresionant. Dupa emisiune, mi-am dat seama ca asta mi-as dori sa fac si asa mi-am raspuns la intrebarea ,,ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?”. Astazi sunt bucatar, mi-am urmat visul si am muncit enorm in ultimii 10 ani, am facut nenumarate sacrificii. Consider ca in bucatarie ai intotdeauna de invatat, iar creativitatea nu are limite, ceea ce face ca meseria de bucatar sa fie una plina de provocari.”

Florin a pornit de jos, a spalat faianta, a curatat legume si a inceput sa traga cu ochiul la gatit. A fost numit chef la numai 18 ani, iar la 19, avid de invatatura, a plecat in Italia, unde a stat trei ani si unde a lucrat atat pentru un restaurant la care gatea 800 de portii pe zi, cat si pentru un hotel de patru stele, sub atenta indrumare a celebrului bucatar italian Mirco Botoni. Intos in tara, a ajuns Cheful unuia dintre cele mai renumite restaurante din Bucuresti. A gatit pentru Nicolas Cage, Dolph Lundgren, Roger Federer, Ion Iliescu, Wesley Snipes, Francis Ford Coppola, Jean-Claude Van Damme.
Sus In jos
https://forumulartistilor.forumgratuit.ro
Roxana XD
Moderatori
Roxana XD


Mesaje : 186
Stelute : 226
Reputatie : 0
Data de inscriere : 21/04/2012
Varsta : 28
Localizare : Bistrita Nasaud

Master Chef Romania Empty
MesajSubiect: Re: Master Chef Romania   Master Chef Romania EmptySam Apr 21, 2012 11:34 am

o emisiune super
Sus In jos
http://unstoppablemind.forumotion.co.uk/
Da Vinci
Admin
Da Vinci


Mesaje : 180
Stelute : 273
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/04/2012
Varsta : 28
Localizare : Romania-Tulcea

Master Chef Romania Empty
MesajSubiect: Re: Master Chef Romania   Master Chef Romania EmptyDum Apr 22, 2012 3:48 am

stiu:d >:d<
Sus In jos
https://forumulartistilor.forumgratuit.ro
Roxana XD
Moderatori
Roxana XD


Mesaje : 186
Stelute : 226
Reputatie : 0
Data de inscriere : 21/04/2012
Varsta : 28
Localizare : Bistrita Nasaud

Master Chef Romania Empty
MesajSubiect: Re: Master Chef Romania   Master Chef Romania EmptyMar Apr 24, 2012 10:18 am

:hi:
Sus In jos
http://unstoppablemind.forumotion.co.uk/
Da Vinci
Admin
Da Vinci


Mesaje : 180
Stelute : 273
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/04/2012
Varsta : 28
Localizare : Romania-Tulcea

Master Chef Romania Empty
MesajSubiect: Re: Master Chef Romania   Master Chef Romania EmptyVin Apr 27, 2012 8:11 am

Sus In jos
https://forumulartistilor.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Master Chef Romania Empty
MesajSubiect: Re: Master Chef Romania   Master Chef Romania Empty

Sus In jos
 
Master Chef Romania
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul Artistilor :: USER's PLACE :: Tv :: Emisiuni-
Mergi direct la: